100 jaar het verdrag van Versailles

100 jaar Het verdrag van Versailles

Het einde van WO I met bezoek aan Chemin des Dames, Verdun, Versailles, Parijs & Compiègne

Programma

Dag 1: 
Na de afreis om 06,30 u. rijden we via Arras en Laon naar Chemin des Dames. Dit is een strategische weg gelegen op een heuvelrug die enkele tientallen meters uitsteekt boven het omringende, zacht glooiende, land. Deze heuvelrug speelde in de eerste wereldoorlog een grote rol en vooral in 1917 is hier hard gevonden. We bezoeken onder meer het Plateau de Californië, Craonne en Caverne du Dragon. We voorzien de lunch in het centrum van Reims. Omstreeks 15.00 u. reizen we verder naar Verdun, waar we eerst de 15 scènes uit het leven van Poilus, de soldaten van '14 - '18 ontdekken in de ondergrondse gangen van de 'Citadelle Souteraine de Verdun'. (Trui voorzien, slechts 7° binnen). Daarna worden we verwacht in het hotel voor aperitief, avondmaal en overnachting.

Dag 2: 
Na het ontbijt, maken we een wandeling in Verdun onder leiding van onze gids. We genieten opnieuw van de lunch in ons hotel, waarna we de autocar nemen om de streek te verkennen. Tijdens de namiddag bezoeken we Fort van Douaumont, Ossuaire de Douaumont, Tranchée des Baïonettes. We gaan terug naar ons hotel voor ons aperitiefje & avondmaal.

 

Dag 3: 
We vertrekken omstreeks 10.00 u., na het ontbijt, rijden we via Reims richting Versailles. Onze gids vertelt u honderduit over het verloop en het einde van WOI. Bezoek aan ‘Chateau de Versailles’, waar WOI formeel werd beëindigd, door het voor Duitsland bijzonder vernederende gelijknamige verdrag op 28/06/1919 in de Spiegelzaal van het kasteel. Avondmaal & overnachting in ons hotel in La Défense.

 

Dag 4: 
We starten de dag met een bezoek aan Parijs. Onze gids kan u alles vertellen over Parijs tijdens de Eerste Wereldoorlog. We plannen een bezoek aan het Musée des Invalides, één van de grootste militaire musea in Europa. We vertrekken na de lunch richting Compiègne, waar op 11 november 1918 op een treinrangeerplaats in het bos de Duitse onvoorwaardelijke capitulatie getekend werd. Tot op vandaag geldt deze datum als “Wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog”. We brengen een bezoek aan ‘Clairière de l’Armistice’ waar een replica van de wagon staat. De originele wagon werd op bevel van Hitler naar Berlijn overgebracht en verdween spoorloos tijdens de tweede wereldoorlog. Het museum toont u allerlei unieke documenten, wapens en uniformen uit die periode. We worden terug in Menen verwacht om 20.30 u.

Extra

Inclusief toegang tot versailles!

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe viersterrenautocar voorzien van Onboard Entertainment system, bar, toilet, dvd & airco.
 • 2x Overnachting in Hôtel Orchidées in Verdun, op basis van tweepersoonskamer met bad of douche en toilet.
 • 1x Overnachting in Ibis Paris La Défense Centre in Parijs, op basis van tweepersoonskamer met bad of douche en toilet.
 • 3x Ontbijtbuffet
 • 3x Driegangendiner Inclusief ¼ l wijn & water, waarvan 1x menu ‘Meusien’ in Verdun
 • Toegang aan ‘Château de Versailles’ & tuinen met audiogids
 • Lokale taks

Niet inbegrepen

 • Alle dranken en middagmalen
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Alle toegangsgelden
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een teken van u waardering en appreciatie

Supplement Single + € 94,00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

 

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.