Cotswold & Oxford

Cotswold & Oxford

De Cotswolds is één van de mooiste gebieden van Engeland. Schilderachtige gehuchten, prachtige dorpjes en prachtige kerken getuigen van de bloeiende wolhandel tijdens de late middeleeuwen. Cotswolds staat voor velen synoniem voor landschap van zacht glooiende hellingen, bezaaid met typische dorpjes in honingkleurige natuursteen. De Cotswolds zijn een heerlijk gebied voor een wandeling of een prachtige rondrit met de bus. Dan is er ook nog Oxford... Oxford wordt wel eens ‘de stad van de dromerige spitsen’ genoemd. Van de 21ste eeuw is hier geen sprake, het decor bestaat uit middeleeuwse kerken, bibliotheken en colleges. Een feeërieke plek die de schrijvers van onder meer Inspector Morse en Harry Potter inspireerde. Een Efteling voor volwassenen...

Cultuurtrip Minitrip Nieuwe bestemmingen Reizen tijdens de dag

PROGRAMMA

1ste dag

Na de afreis om 06.30u. rijden we via de snelwegen in de richting van Luxemburg en Frankrijk. We komen aan in Folkestone omstreeks 11.00u. We bezoeken het hampton court paleis met zijn prachtige tuinen. Na het facultatieve middagmaal vertrekken we richting Windsor en brengen we er een bezoek aan het kasteel. Na het bezoek zetten we koers richting ons hotel in Oxford. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

2de dag

Na het ontbijt bezoeken we de stad Oxford, onze gids voorziet een prachtige wandeling door de stad met een bezoek aan Christ College. Na het bezoek kan u genieten van een vrije namiddag in Oxford. We eindigen de dag in ons hotel met een heerlijk avondmaal en een goede nachtrust.  

3de dag

We vertrekken na het ontbijt, richting Bath. We bezoeken de baden en verkennen de stad onder begeleiding van de gids. In de namiddag vertrekken we naar Lacock of Castle Combe, zeer gekend voor de schilderachtige kleine stadjes. Na het bezoek vertrekken we richting ons hotel voor een heerlijk avondmaal en een verdiende nachtrust. 

4de dag

Na het ontbijt vertrekken we richting Stratford- en Avon. We brengen een bezoek aan Anne Hatheway’s cottage gekend uit Shakespeare. Na de facultatieve lunch brengen we een bezoek aan Hidcote Manor and gardens. Er is een bourton-on-the-water wandeling voorzien met onze gespecialiseerde gids. Daarna is er nog een bezoek voorzien aan Arlington Row in Bibury. Avondmaal en overnachting in ons hotel.  

5de dag    

Na het ontbijt worden de valiezen ingeladen. We brengen een bezoek aan Blenheim Palace en kunnen er zowel het paleis als de tuinen gaan bewonderen. Na het facultatief middagmaal vertrekken we terug richting België. Aankomst voorzien aan het reisbureau in Menen omstreeks 20.30u.

Excursies

Excursiepakket: 138,00 p.p.
Vijf-daagse begeleide reis onder gids van Herman & Vandamme met bezoeken Hampton Court, Windsor Castle, Christ College, Lacock of Castle Combe, Anne Hatheway’s Cottage, hidcote Manor and gardens, Arlington Row en Blenheim Palace.

x

Inbegrepen

 • Vervoer per viersterrenluxeautocar, voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco.
 • Overtocht per Eurotunnel
 • Verblijf (4 nachten) in Oxford Witney hotel**** in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet. 
 • 4 x Ontbijt
 • 4 x Diner
 • Herman & Vandamme-gids

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen- en terugreis
 • De middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve entrées en toegangsgelden
 • Reis- en annuleringsverzekering 
 • De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Single supplement:  € 214,00 

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.