Cruise: De eilanden van de Kvarnebraai

Kroatië

Cruise per kleinschalig en eenvoudig schip langs verschillende eilandjes in de Kvarner Baai. Men vaart van eiland tot eiland, aan boord serveert men het ontbijt en de lunch. ’s Avonds meert het schip aan en ben je vrij om op het eiland te wandelen, bezoeken of genieten van een terrasje. De boot blijft in de haven tijdens de nacht en vaart ’s ochtends verder naar de volgende locatie. Tijdens het varen kan je zonnen aan boord van het schip, men houdt af en toe halt om een frisse duik te nemen.

Herman & Vandamme biedt deze cruise aan met een schip categorie ‘Premium’. Dit zijn nieuwe, maar eenvoudige schepen. De kajuiten zijn zeer eenvoudig ingericht met twee bedden, airco en privé badkamer met douche en toilet. U heeft de keuze tussen een kajuit op het beneden- of bovendek, volgens beschikbaarheid. De keuken aan boord van het schip is traditioneel en eenvoudig. Er worden ook rondleidingen aangeboden met Engelstalige begeleiding, Frans of Nederlands is niet mogelijk

Programma

Dag 1           MENEN – OPATIJA        
Vertrek uit onze centrale vertrekhal te Menen om 10.00 u. nachtrit. Royal Class beschikbaar.

Dag 2           OPATIJA – KRK               
Aankomst in Opatija tijdens de voormiddag. Mogelijkheid tot facultatief ontbijt in één van onze hotels te Opatija. Check in tussen 11 en 12.00 u. De boot vaart af om 13.00 u. richting het eiland Krk. De lunch is inclusief en voorzien aan boord van het schip. Onderweg houdt men halt om een duik te nemen in het kristalblauwe water. Vrije tijd en vrij avondmaal op het eiland Krk.

Dag 3           KRK – RAB                       
We ontbijt aan boord van ons schip en varen naar het eiland Rab, bekend als het eiland van de liefde. Mogelijkheid tot bezoek aan Rab, en overnachting in de haven.

Dag 4           RAB – ZADAR                   
We varen ’s morgens af van Rab, langs het eiland Pag en Maun, waar we halt houden om te zwemmen.
We meren aan in Zadar, ooit de metropool van Dalmatië.

Dag 5           ZADAR - MOLAT             
Afhankelijk van de beschikbaarheid in de kleine havens, varen we naar Molat of Olib. We genieten er van de rust en vrije tijd. ’s Avonds is het tijd voor de Captain’s diner!

Dag 6           MOLAT of OLIB -            
Na ons ontbijt, varen we naar Ilovik, het bloemeneiland voor een korte tussenstop. In de namiddag ILOVIK – LOSINJ komen we aan in Mali Losinj, een van de meest natuurlijke eilanden. Overnachting in Mali Losinj.

Dag 7           LOSINJ – CRES               
We varen ’s morgens opnieuw af naar Cres, een lang smal eiland bedekt met bossen, wijngaarden en olijfboomgaarden. Vrije tijd in de middeleeuwse haven van Cres.

Dag 8           CRES – OPATIJA             
Na ons ontbijt varen we terug naar Opatija. Onderweg genieten we van het spectaculaire uitzicht van de Opatija riviera. Mogelijkheid tot bezoek van Opatija, avondmaal en overnachting.

Dag 9           OPATIJA – MENEN        
Na het ontbijt, verlaten we het schip. Mogelijkheid tot middagmaal in Opatija. We vertrekken omstreeks 13.00 u. richting Menen. Nachtrit met mogelijkheid tot Royal Class.

Dag 10        MENEN                               
Aankomst in onze centrale vertrekhal om 10.00 u.

Valuta: Kroatische Kuna ( € 1,00 = +/- 7,5 kuna) Wij raden U aan deze ter plaatse te wisselen.

Grensformaliteiten: Een geldige identiteitskaart. Ook verplicht voor kinderen ( Kids-ID). Wanneer de identiteitskaart niet kan voorgelegd worden bij vertrek, dan zal Uw reis niet kunnen doorgaan.

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrencar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
 • 7 x Overnachting in een eenvoudige tweepersoonskajuit met douche en toilet
 • 7 x Ontbijt
 • 7 x Driegangenlunch
 • Volledig programma per cruiseship
 • Captain's dinner

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis
 • Alle dranken en avondmalen ter plaatse
 • Facultatieve toegangsgelden en uitstappen
 • Reis-en annulatieverzekering 
 • De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie
 • Haven- & verblijfstax ( ter plaatse te betalen ): € 40,00 p.p.

Korting
Korting kind 0 - 10 jaar ** : - 30%

Korting 3de persoon ** : - 10%

Supplementen
Supplement single: + 45%

Supplement Royal Class: € 20,00 p.p.

** In dezelfde kamer met 2 volwassenen

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

 

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.