Giethoorn, het Venetië van het noorden

We vertrekken om 6u30 vanuit menen richting Giethoorn. Tijdens de rit wordt een aantal keer gestopt om de benen even te strekken. De aankomst in Giethoorn is voorzien om 10u30.

Aangekomen in Giethoorn ontmoeten we onze lokale gids en is er tijd voor een koffie met een Gieterse brok, een lokale specialiteit. Omstreeks 11u beginnen we dan samen met de gids aan een stadswandeling. Na de stadswandeling is een lunch voorzien in het restaurant “Hollands Venetië”. Op het menu: Hollandse barbecue. Deze bestaat uit Schouderkarbonade, hamburgers, speklap, varkenshaassaté, kipspies, rauwkost, huisgemaakte Huzarensalade en frietjes.

Na het middagmaal is het tijd voor de grootste troef van Giethoorn. Een boottocht rond het pittoreske dorpje. Tijdens de rondvaart kan je genieten van de feeërieke omgeving op de kanaaltjes. Na de boottocht is er nog wat tijd om op eigen houtje de streek te verkennen of misschien nog een leuk souvenirtje op de kop te tikken.

Rond 16u45 vertrekt de bus dan opnieuw terug naar Menen. De aankomst hier is voorzien omstreeks 20u30

Inbegrepen

  • Koffie met Gieterse brok
  • Rondleiding in het centrum met lokale gids
  • Hollandse barbecue met schouderkarbonade, speklap, varkenshaassaté, kipspies, rauwkostsalade, huisgemaakte Huzarensalade, diverse warme en koude sauzen, stokbrood, kruidenboter & frietjes.
  • Rondvaart door het centrum van Giethoorn
  • Pannenkoeken met boeter, jam, poedersuiker en stroop
  • Vervoer per luxe viersterrencar voorzien van bar, toilet, dvd en airco