Heerlijk Sicilië

Adembenemende Zuiderse rondreis

Een fantastische rondreis op Sicilië, het Italiaanse eiland dat een schitterende natuur combineert met een enorme rijkdom aan cultureel erfgoed. Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Saracenen, Normandiërs en Spanjaarden lieten de mooiste bezienswaardigheden achter op één eiland.

Rondreis

Programma

Dag 1 
Menen - Milaan Vertrek uit onze centrale vertrekhal om 06.30 u. Via Luxemburg, Frankrijk en de Gotthardtunnel bereiken we ons hotel in de buurt van Milaan.

Dag 2 
Milaan – Genua Na een mooie rit door het landschap van Lombardije verwelkomt ons de Ligurische havenstad Genua. Na het avondmaal in deze bruisende stad schepen we in voor de overtocht naar Sicilie. Overnachting aan boord.

Dag 3
op zee – Palermo Tijdens onze tocht op de Middellandse zee genieten we van het zonnetje aan dek van ons schip. De eindeloze horizon wordt afgewisseld door het beeld van eenzame vulkaaneilanden. Omstreeks 19.00 u. gaan we aan wal in Palermo, de hoofdstad van Sicilie en nemen onze intrek in het hotel in Solanto.

Dag 4
Trapani – Erice Vandaag snuiven we de Siciliaanse sfeer op in Trapani , met zijn imposante gebouwen en het mooie Villa Margherita park. De kabelbaan brengt ons 750 hoger naar het eeuwenoude heiligdom Erice, op de Eryx-berg. Het middeleeuwse dorpje wordt als een der mooiste van het eiland bestempeld. Voor we terug gaan naar Salonto, proeven we nog van de heerlijke Siciliaanse marsepein & likeur op een terrasje.

Dag 5
Agrigento – Piazza Armerina Agrigento werd door de Grieken gesticht, meer dan 2500 jaar geleden. De Vallei van de Tempels is daar een statige getuige van en tevens UNESCO wereld erfgoed. De legendes over de antieke Griekse goden komen hier opnieuw tot leven. In het Siciliaanse binnenland bezoeken we de Villa Casale in Piazza Armerina, waar de wereldberoemde mozaieken ons een beeld geven van de grandeur en verfijnde kunst van de Romeinen, die blijkbaar ook reeds de bikini kenden. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Giardini Naxos.

Dag 6
Etna en Taormina Het eiland Sicilie is ontstaan door de uitbarstingen van de eeuwenoude vulkaan de Etna. Lavastromen hebben vruchtbare gronden gecreeerd, waarop citrusvruchten, geurige kruiden en druiven groeien. De wijn uit de streek is dan ook alom geliefd. Hoe hoger we stijgen, hoe meer de omgeving aan een maanlandschap doet denken. Na de middag staan leuke terrasjes en gezellige winkelstraatjes in Taormina op het programma. Flaneren, shoppen en genieten van het zonnetje bij een heerlijke ‘gelato’ of ‘cappucino’. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7
Eolische eilanden De god van het vuur Vulcanus schiep dit eiland, deel van de Eolische archipel. Vulcano is een groene oase met ngerepte natuur en zwavelbronnen, die een veelkleurig schouwspel opleveren. Het meest levendige is het eiland Lipari, met witte huisjes, gezellige straatjes en de oude acropolis. Na deze indrukwekkende boottocht avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8
Catania en Siracuse Een rit langs de kust van de Cyclopen brengt ons naar Catania, aan de voet van de Etna. We treden hier het tijdperk van de barok binnen, waarvan getuige de vele prachtige gebouwen. Verder langs de kust gaat het tot in Siracuse. Het mooist is het schiereilandje Ortygia met zijn oude tempels en het Oor van Dionysos. Terugkeer naar Giardini Naxos.

Dag 9
Cefalù – Palermo We doorkruisen het eiland via Enna, om Cefalu te bereiken aan de Noordkust van Sicilie. In dit schilderachtige vissersstadje merk je nog de vele Arabische invloeden. Langs de kust rijden we verder westwaarts tot Palermo, de hoofdstad van Sicilie. Een stad vol tegenstellingen, met de oogverblindende Capella Palatina, de machtige kathedraal en het Noormannenkasteel, kleine oude steegjes en parken met vreemde rubberbomen. In de loop van de avond gaan we aan boord van de Ferry en verlaten we het heerlijke eiland

Dag 10
op zee – Genua We genieten tijdens onze overtocht naar het vasteland van de accommodaties aan boord van het schip, om in de vooravond Genua te bereiken. Avondmaal en overnachting in Genua.  

Dag 11 
aankomst te Menen Via de Zwitserse Alpen en Frankrijk bereiken we Menen rond 21.30 u.

VOORZIENE HOTELS

Hotel Leonardo Da Vinci **** Erba
San Paolo Palace Hotel **** Palermo
Nike **** Giardini Naxos

 

Excursies

Bezoek aan Genua, Palermo, Erice, Piazza Armerina, Taormina, Eolische eilanden, Catania & Siracuse, Cefalu...

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van Onboard entertainment systeme, bar, toilet, dvd en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • 9 x Overnachting in viersterrenhotels in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 9 x Ontbijt
 • 9 x Avondmaal
 • Lokale verblijfstaxen

Niet inbegrepen

 • Alle dranken en middagmalen
 • Alle toegangsgelden (€ 120 p.p.)
 • Annulering- en reisverzekering (€ 3,40 p.d.p.p.)
 • Lokale taksen
 • Fooi voor de chauffeur is geen verplichting maar een uiting van uw waardering van uw
 • appreciatie.

Supplementen
Single met binnenkajuit € 244,00 p.p.
Single met buitenkajuit € 344,00 p.p.
Buitenkajuit  € 54,00 p.p.

 

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

 

 

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.