Heidelberg & en de Duitse wijnroute

Cultuurtrip Minitrip Nieuwe bestemmingen Reizen tijdens de dag

Achat Comfort Schwetzingen

Dit gezellige hotel heeft een uitstekende ligging vlakbij het kasteelpark in Schwetzingen en op maar 10 minuten rijden van Heidelberg. Het hotel biedt u een gevarieerd ontbijtbuffet en internationaal buffet. Alle kamers zijn voorzien van telefoon, tv en een badkamer met bad, haardroger en toilet.

Dag 1
We vertrekken om 06.30u. vanuit onze centrale vertrekhal in Menen richting Limburg an der Lahn. We bezoeken de oude stad met kleurrijke vakwerkhuizen en een prachtige laat romaanse  dom.
Na de facultatieve lunch rijden we verder naar Worms, de oudste stad van Duitsland. Er zijn veel prachtige bouwwerken te bewonderen. We maken er een stadswandeling en bezoeken de imposante Romaanse Dom. Als afsluiter van de dag bezoeken we er ook de oudste joodse begraafplaats van Europa. Hierna rijden we naar ons hotel, voor een welverdiend avondmaal.

Dag 2
In de voormiddag ontdekken we Heidelberg, één van de mooiste steden van Duitsland. “Schloss Heidelberg”, het boven de stad uittorende kasteel is één van de hoogtepunten van de dag. Het kasteel blijkt bijna niet van deze wereld te zijn en is de uitschieter van Duitse romantiek. Bijzonder fascinerend is de prachtige lusthof, die ontstaan is tijdens het bewind van Frederik V als een idee van een door mensenhanden gecreëerd aard paradijs. In de namiddag bezoeken we de prachtige tuinen van Schwetzingen. Een moskee met koepels in Moorse stijl, een pittoreske kunstmatige ruïne, een badhuis met marmer en een prachtige Apollo-tempel, hoort allemaal bij het schitterend kasteel in Schwetzingen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3
Na het ontbijt ontdekken we een stukje van de Duitse wijnroute. We brengen een bezoek aan Neustadt an der Weinstrasse en Deidesheim, maak kennis met het centrum van de wijnindustrie. We maken een geleid bezoek met de gids. We rijden verder naar Bad Durkheim waar we gaan lunchen in het grootste wijnvat ter wereld, dat ingericht is als restaurant. We rijden verder naar Speyer waar we nog een wandeling maken met onze gids en het werelderfgoed ‘Kaiserdom’ bezoeken. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4
We maken vandaag een daguitstap naar de culturele stad Karlsruhe, één van de ‘jongste’ steden van Duitsland. De waaiervormige stadsindeling, het paleis met botanische tuin, stadspark en tal van wandelstraten nodigen uit tot wandelen en winkelen. We bezoeken de iconische trekpleister van de stad namelijk het paleis. Het paleis is meer dan 200 jaar oud en is nu een museum. Vanaf de toren is er een prachtig uitzicht over de stad. ‘s Avonds genieten we in ons hotel van het diner en nachtrust.

Dag 5
Na het ontbijt vatten we de terugreis aan langs Landau, Pfälwerwald en Saarlouis. We maken nog een korte stop bij Saarschleife, een prachtig natuurwonder. Aankomst in onze centrale vertrekhal rond 20.30u.

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe viersterrenautocar voorzien van on board entertainment systeem, bar, toilet, dvd & airco
  • Tweetalige gespecialiseerde gids die u alle mooie plekjes van Heidelberg laat zien.
  • Verblijf in driesterrenhotel in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet.
  • 4 x Ontbijtbuffet
  • 4 x Avondmaal

Niet inbegrepen

  • De maaltijden tijdens de heen- en terugreis en de middagmalen ter plaatse
  • Alle dranken
  • Facultatieve toegangsgelden 
  • Reis- en annuleringsverzekering (€ 3,40 per dag en per persoon)
  • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplementen

Supplement Single + € 86,00