Vroegboekkorting

Kroatië & Bosnië-Herzegovina

Kroatië & Bosnië-Herzegovina

Een fantastische rondreis door Kroatië en Bosnië-Herzegovina met schitterende uitzichten, goede hotels en laat ons niet vergeten te genieten van een hapje en een drankje. Met bezoek aan Zagreb, Sarajevo, Mostar, Blagaj en rivier Buna, Neum, werelderfgoed Dubrovnik, Split, Sibenik, natuurpark Plitvice en zoveel meer!

Dag 1    Menen – Wels
Vertrek uit onze centrale vertrekhal om 06.30 u. We rijden via Keulen, Frankfurt, Nürnberg, Regensburg naar Wels. In ons hotel staat ons een heerlijk avondmaal en een knus bed te wachten.

Dag 2    Wels – Zagreb
Na ons ontbijt, vertrekken we richting Zagreb. We doorkruisen Italië, Slovenië en Kroatië. Onze aankomst is voorzien in de vroege namiddag, waar we meteen starten met het eerste deel van ons bezoek aan Zagreb. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Zagreb.

Dag 3    Zagreb - Sarajevo
We starten vandaag met het tweede deel van ons bezoek aan Zagreb. Zagreb is niet alleen de hoofdstad van Kroatië, het is ook het hart van het politiek, economische en culturele leven van het land. Deze Midden-Europese stad vormt een ontmoetingspunt tussen Oost- en West Europa. Onze gids neemt je zowel mee naar de boven- als de benedenstad voor een rondleiding. In de namiddag steken we de grens over naar Bosnië-Herzegovina. ’s Avonds kunnen we inchecken in ons hotel in Sarajevo, waar we ook dineren.

Dag 4    Sarajevo
Vandaag spenderen we de volledige dag met onze gids in Sarajevo. Je vindt er een prachtige mix van historische Ottomaanse bouwwerken en imposante Habsburgse kenmerken. De stad zit vol met geschiedenis, in Sarajevo speelde de aanleiding van de Eerste Wereldoorlog zich af. Later het trieste middelpunt van de Bosnische Oorlog. Na deze oorlog heeft de stad zich goed hersteld en is tegenwoordig zelfs een van de sterkste economieën van de Balkan. Het is een bijzondere ervaring om door het oude stadscentrum Bašcaršija te lopen. Smalle, hobbelige, steile straatjes en een prachtig uitzicht vanaf de heuvels. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Sarajevo. 

Dag 5     Sarajevo - Mostar
Na ons ontbijt, hebben we nog even de tijd om ons bezoek aan Sarajevo af te ronden. We vertrekken in de namiddag, richting Mostar. Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats van 2 verschillende culturen en godsdiensten, Christendom en Islam. De brug over Neretva, waaraan de stad zijn naam heeft te danken, de oude markt, de moskeeën en de boulevard in de oude stad Mostar bieden u de gelegenheid om de charmes van het oosten te ontdekken. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Mostar.                                                   

Dag 6     Mostar – Blagaj – Neum
Na ons bezoek aan Mostar, rijden we verder richting Blagaj. Blagaj is een oud stadje waar we de bron van de rivier Buna vinden. De rivier ontspringt ondergronds en vloeit vanonder een 200m hoge rots. In de namiddag rijden we verder richting Neum. Waar we de tijd krijgen om ons even te ontspannen in ons hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 7     Neum – Dubrovnik – Neum
We vertrekken ’s morgens uit ons hotel richting Dubrovnik, voor een bezoek met onze gids. De stad wordt terecht "de parel van de Adriatische Zee" genoemd, omwille van zijn onvergelijkbare en unieke architectonische erfgoed. De glimmende marmeren straten van Dubrovnik zijn bekleed met barokke gebouwen, die gekenmerkt zijn door fraai gebeeldhouwde Renaissance fonteinen en gevels. De stadsmuren van Dubrovnik  zijn de meest intacte en indrukwekkende aan de Adriatische Zee en duidelijk de belangrijkste op de lange lijst van bezienswaardigheden in Dubrovnik. Het is niet meer dan logisch dat de UNESCO Dubrovnik op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst! Avondmaal en overnachting in Neum.

Dag 8     Neum – Split – Trogir – Sibenik
Na ons ontbijt rijden we via de Neretva vallei naar Split. We brengen een bezoek aan de charmante oude stad van Split. De oude stad wordt omringd door twee meter dikke muren, die versterkt zijn met 16 torens. De oude stadskern wordt gevormd door het paleis van Diocletianus. Gedurende de eeuwen werd dit paleis uitgebouwd tot een unieke combinatie van verschillende bouwstijlen. Daarna rijden we verder naar Trogir. De oude binnenstad is ontstaan onder Grieks, Romeins, Turks en Venetiaans bestuur. In Trogir zijn er zoveel oudheden op een betrekkelijk kleine oppervlakte, dat het wel de Museumstad genoemd wordt. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Sibenik.

Dag 9    Sibenik
We bezoeken samen met onze gids de stad Sibenik. De pittoreske, oude binnenstad van Sibenik is erg sfeervol en beschikt over vele smalle straatjes waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Sibenik straalt een Mediterrane sfeer uit door de typische mediterrane huizen en de cultuur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 10    Sibenik – Plitvice – Opatija
Vandaag bezoeken we het Nationaal Park van Plitvice, een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden in Europa. Het park heeft een totale oppervlakte van 266 km2, bestaande uit 16 trapsgewijs geschakelde kristalheldere meren die met elkaar verbonden zijn door 92 schilderachtige watervallen en cascades. ’s Avonds komen we aan in ons hotel te Opatija voor avondmaal en overnachting.

Dag 11      Opatija - Chiasso
Tijdens de voormiddag kan u nog even genieten van het mondaine Opatija. Na de middag rijden we terug naar België, via Slovenië en Italië naar Zwitserland, waar we inchecken in ons hotel.

Dag 12      Chiasso – Menen
We ontbijten ’s ochtends in ons hotel. We rijden terug naar menen via de Zwitserse, Franse en Belgische wegen. Aankomst voorzien in Menen omstreeks 20.30 u.

 

Vreemde munten: Kroatische Kuna ( € 1,00 = +/- 7,5 HRK ) en Bosnische Mark ( € 1,00 = +/- 1,95 BAM)

Grensformaliteiten: Een geldige identiteiskaart volstaat ( geldig tot 6 maanden na retour)

Tijdszone                                                Idem zoals België

Zeker mee te nemen                             Stevige wandelschoenen

 

Excursies

Met bezoek aan Zagreb, Sarajevo, Mostar, Blagaj, Neum, Dubrovnik, Split, Sibenik, Pitvice

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar voorzien van bar, toilet, dvd en airco.
 • Ervaren en tweetalige Herman & Vandamme gids
 • Lokale gidsen in Zagreb, Sarajevo, Mostar, Dubrovnik, Split, Trogir, Sibenik en Plitvitce.
 • 11 x Overnachting in goede hotels *** / **** in een tweepersoonskamer met badkamer met bad/douche en toilet.
 • 11 x Ontbijt
 • 11 x Avondmaal in ons hotel
 • Toeristenbelasting
 • Toegang tot de Plitvitce meren

Niet inbegrepen

 • Alle dranken en middagmalen
 • Alle toegangsgelden (+/- €100 p.p.) 
 • Annulering- en reisverzekering VAB ( € 3.60 per dag per persoon)
 • Fooi voor de chauffeur is geen verplichting maar een uiting van Uw waardering en appreciatie

Supplementen 2022: € 294

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.