Opaalkust & Noord-Frankrijk

Ideaal om samen met vrienden te boeken

Weekendje weg met bezoek aan Boulogne-Sur-Mer, Cap-gris-nez, Cap-Blanc-nez, Wissant, Gravelines, Eperlecques, Saint-Omer, La coupole

Promo 2de persoon aan € 1,00 Reizen tijdens de dag Weekend

Programma

1ste dag
We vertrekken vanuit onze centrale vertrekhal om 06.30 u. We rijden rechtstreeks naar Boulogne-Sur-Mer, waar we met onze gids een begeleide wandeling maken door de oude vestingstad. Net voor de middag rijden we met onze touringcar via de Opaalkust tot Cap-Gris-Nez. Deze kaap is naast Cap-Blanc-Nez één van de twee hoogtepunten van de Opaalkust, omwille van hun indrukwekkende krijtrotsen. Wissant, een gezellig kustdorpje pal tussen de twee kapen leent zich uitstekend voor de lunch. In de namiddag bezoeken we eerst Cap-Blanc-Nez, bij goed weer kan je kijken tot aan de Engelse kust. Het sluitstuk van de dag is Gravelines, waar we een boottocht maken langs de stervormige vestingmuren van Vauban. Ons diner is voorzien in Sportica Gravelines, waarna we uitgenodigd worden voor een wedstrijdje bowlen. Overnachting is voozien in hetzelfde complex.

 

2de dag
Na ons ontbijt rijden we omstreeks 9u richting le Blockhaus in Eperlecques. Diep verscholen in de bossen ten noorden van Eperlecques ligt een enorm betonnen gevaarte. Ooit was het de bedoeling om vanuit deze plek de gevreesde V2 raket te lanceren naar Engeland. We bezoeken samen met onze gids het museum. Voor de lunch rijden we naar Saint-Omer, het gezellig stadje leent zich bovendien ook uitstekend voor een korte wandeling met onze gids. La Coupole is een onderaards complex gebouwd tijdens WO II, bestemd voor het bouwen en lanceren van V2 raketten. Het museum is bijzonder goed georganiseerd, niet alleen met tekst en foto's maar ook met massa's   filmmateriaal (ook in het Nederlands). Warm aangeraden, ook voor wie niet superinteresse heeft in WO II of musea. Als de tijd het ons toelaat maken we een korte tussenstop in Cassel. We worden terug in de centrale aankomsthal verwacht om 20.30 u

Excursies

Boek je All-in pakket voor €74 per persoon

Te reserveren bij je reservatie 

Diner met aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, witte wijn, rode wijn, water & koffie

Bowlingavond

Begeleid bezoek aan Boulogne-Sur-Mer, Cap-Gris-Nez, Cap-Blanc-Nez & Saint-Omer

Boottocht rond de vestingmuren van Vauban in Gravelines 

Toegangsgeld en bezoek 'Le Blockhaus Eperlecques'

Toegangsgeld en bezoek La Coupole

Extra

Tip: Ideaal om samen met vrienden te boeken

x

Inbegrepen

  • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
  • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
  • Overnachting in Sportica Gravelines in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
  • Ontbijt Dag 2
  • Toeristentax

Niet inbegrepen

  • Lunches dag 1 & 2, ontbijt dag 1 en dranken
  • Reis-en annuleringverzekering
  • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Kortingen
Korting alleenreizende - € 42,00
Korting kind 0 – 12 jaar ** - 70%

** In dezelfde kamer met twee volwassenen

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.