The Highlands & Edinburgh

The Highlands & Edinburgh

Wij hebben gekozen voor de DFDS Ferry tussen Amsterdam & Newcastle omdat we dan meteen aankomen in het meest noordelijke puntje van Engeland, zo hoeven we het land niet helemaal te doorkruisen en ben je op een uurtje in Schotland. Deze cruiseferry is ook beroemd omwille van zijn heerlijke buffetten en gezellige sfeer.

Cultuurtrip Nachtreis Natuurreis Rondreis

DAG 1  MENEN - AMSTERDAM
06.30 u. Vertrek uit onze centrale vertrekplaats voor vertrek richting Amsterdam. We maken een kort bezoek aan de stad. We schepen in omstreeks 16.30 u, avondmaal en overnachting zijn voorzien aan boord.

DAG 2 NEWCASTLE – BORDERREGION - GLASGOW
Na ons heerlijk ontbijt, komen we aan in Newcastle omstreeks 09.00 u. Wij starten voor een wild romantische rondrit. We bezoeken New Lanark, een prachtig gerestaureerde textielagglomeratie uit de 19e eeuw. In de namiddag aankomst in grootste Schotse stad, Glasgow. Glasgow ontwikkelde zich in enkele jaren tot een metropool van Kunst en Cultuur. Inchecken voor avondmaal en nacht in hotel Glasgow.

DAG 3 GLASGOW – AVIEMORE/INVERNESS
Na ons ontbijt, rijden we via Loch Lomond, richting Fort William. U zult genieten van het ‘Dal der Tranen’, met een wervelend verleden en … een adembenemende schoonheid. Een fotostop aan Fort William met een zalige blik op Loch Linnhe. Via één van de mooiste panoramaroutes van het land begeeft u zich naar het wereldvermaarde Loch Ness. Nog steeds wacht de eerlijke vinder van het veelbesproken monster een hoge beloning! Uitkijken dus naar … Nessie!
De laatste etappe van vandaag brengt ons naar ons hotel in Aviemore/Iverness.

DAG 4 AVIEMORE/IVERNESS - EDINBURGH                                   
Langs de ‘droomstraat van de Highlands’ ontdekt u de spectaculaire Grampian Mountains voor velen de toegangspoort voor het ware Schotland. U verkent een uniek landschap richting Edinburgh. Mogelijkheid tot bezoek van het slot Blair Castle dat u meerdere van zijn historische geheimen zal onthullen. Avondmaal & overnachting Edinburgh.

DAG 5 EDINBURGH – NEWCASTLE - OVERTOCHT
Edinburgh nodigt u uit om via de Royal Mile, het slot en de koninklijkeverblijfplaats in de hoofdstad, Holyrood Palace, te bezoeken. Edinburgh ontdekken betekent dat u zowel het dicht bevolkte oude stadsgedeelte als de nieuwe stad moet verkennen. Inschepen en afvaart omstreeks 17.30 u.Avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 6 AMSTERDAM - MENEN
Na het ontbijt vertrek richting Menen. Voorziene aankomst in onze centrale aankomstplaats 15.00u.

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • 1 x Overnachting in kajuit op de cruiseferry tussen Amsterdam & Newcastle, op basis van een tweepersoonskajuit met douche en toilet.
 • 3 x Overnachting in driesterrenhotels in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 1 x Overnachting in kajuit op de cruiseferry tussen Newcastle & Amsterdam, op basis van een tweepersoonskajuit met douche en toilet.
 • 5 x Ontbijt
 • 5 x Avondmaal
 • Degustatie van whisky en bezoek aan distilleerderij

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve toegangsgelden (+/- € 75.00 p.p.)
 • Reis-en annuleringsverzekering 2020 (€ 3,40 p.p./dag)
 • Reis-en annuleringsverzekering 2021 (€ 3,60 p.p./dag)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplementen 2020:

 Buitenkajuit met stapelbedden

 vanaf € 12,00 p.p.

 Buitenkajuit met lage bedden

 vanaf € 26,00 p.p.

 Single met binnenkajuit

 vanaf € 199,00

 Single met buitenkajuit

 vanaf € 214,00

Supplementen 2021:

 Buitenkajuit met stapelbedden

 vanaf € 9,90 p.p.

 Buitenkajuit met lage bedden

 vanaf € 46,00 p.p.

 Single met binnenkajuit

 vanaf € 189,90

 Single met buitenkajuit

 vanaf € 222,00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.