Het Zwarte Woud, Anders!

Het Zwarte Woud, Anders!

Een bekend middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland waar diverse vakantiegangers zich helemaal kunnen laten gaan. Het Zwarte Woud sluit perfect aan bij deze beschrijving. Maak urenlange wandelingen langs helderblauwe meren of ontdek de hoge bergtoppen. Daarnaast biedt het Zwarte Wout een brede waaier aan cultuur.

Cultuurtrip Minitrip

Programma

Dag 1
Vertrek om 06.30 u. Een facultatief middagmaal is voorzien in St-Avold. Na de grensovergang rijden we via Offenburg het Zwarte Woud in en bezoeken we het stadje Gengenbach. Na Gengenbach rijden we door tot Gutach, waar we het Voghtsbauern museum bezoeken. Na het bezoek gaan we op zoek naar onze verblijfplaats, voor een welverdiend avondmaal.

Dag 2
Daguitstap naar Durbach, Allerheiligen, Mümmelsee, Ruhrstein en Lotherpad. In de voormiddag bezoeken we het “Gouden wijndorp Durbach”, alom geprezen in Duitsland voor zijn prachtige wijnen. We brengen een bezoek aan de wijnkelder en krijgen aansluitend een degustatie. Mogelijkheid tot facultatief middagmaal. In de namiddag rijden we naar Allerheiligen voor een bezoek aan de Klooster ruïne en zijn watervallen. We bezoeken ook nog de Mümmelsee en het natuurpark “Lotharpad”. Via panoramische wegen rijden we terug naar ons hotel.

Dag 3
Daguitstap naar Freiburg, Schauinsland, Feldberg, Titisee, Triberg en Zell am Hamersbach. Na het ontbijt rijden we via Haslach en Waldkirch naar de hoofdplaats van het Zwarte Woud Freiburg. We bezoeken er de oude binnenstad met zijn prachtige winkelstraatjes! Daarna rijden we via Schauinsland, Feldberg, Todtnau naar Titisee. Na het facultatieve middagmaal, is er een mogelijkheid voor een boottocht op het meer. We verlaten Titisee en we bezoeken nog de watervallen van Triberg en sluiten onze dag af in Zell am Hamersbach met mogelijkheid voor een rasechte Schwarzwald taart.

Dag 4
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het museum Glashütte te Wolfach. Daar kunt u beleven hoe op een ambachtelijke wijze glas wordt geblazen. Daarna is het tijd om het Schwarzwald te verlaten. Mogelijkheid tot facultatief middagmaal in Delme (aangeraden want in dit kleine Loraine dorpje is er buiten het restaurant, helemaal niets). Aankomst in onze centrale vertrekhal rond 20.30u.

Excursies

Facculatieve uitstappen

Facculatieve uitstappen: +/- €50,00 p.p.

Inbegrepen

  • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
  • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme gids
  • 2 x Overnachting in een driesterrenhotel in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
  • 2 x Ontbijt
  • 2 x Avondmaal

Niet inbegrepen

  • De maaltijden tijdens de heen- en terugreis en de middagmalen ter plaatse
  • Alle dranken
  • Facultatieve toegangsgelden
  • Reis-en annulatieverzekering 
  • De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

 

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.