Noordkaap & Lofoten

Rondreis

Dag 1 Menen - Kiel (760 km)

Vertrek aan de globale opstapplaats om 04.30u. Via de Duitse autosnelwegen naar de Duitse havenstad Kiel voor de inscheping naar het Zweedse Göteborg, de tweede stad van Zweden. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2 Göteborg - Stockholm (470 km)
Ontbijtbuffet aan boord van het schip. Om 09.00u. aankomst in Göteborg. We rijden via het Zweedse merengebied naar Stockholm, de hoofdstad van het land. Eerst maken we een bezoek aan de tuin van het stadhuis en daarna een twee uur durende stadsrondrit in Stockholm. We zien het Koninklijke Paleis, het beroemde stadhuis met de gouden zaal en de oude binnenstad “Gamle Stad” met historische huizen en kerken. Inscheping naar Turku, avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 3 Turku - Helsinki - Kuopio (570 km)
Ontbijtbuffet aan boord van het schip. We rijden na aankomst in Turku naar Helsinki, de hoofdstad van het land. Hier start een drie uur durende stadsrondrit. We bezoeken het bekende Senaat Plein, we zien de Finlandia Hal, Het Sibelius monument , de beroemde Temppliaukio-kerk en de ijsbrekers. Na de stadsrondrit is er vrije tijd voor een vrije lunch. Daarna rijden we door het prachtige merengebied naar Kuopio in het hart van het merengebied. Avondmaal en overnachting in Kuopio.

Dag 4 Kuopio - levi (700 km)
Na het ontbijt vertrekken we ‘s morgens vroeg uit Kuopio en rijden we door het merengebied richting Oulu, de bekende universiteitsstad aan de oever van de Botnische Golf. Op het marktplein vindt u diverse Finse specialiteiten en mogelijkheid om te lunchen. In de namiddag vervolgen we onze weg via Kemi, waar de beroemde ijsbrekers liggen en rijden verder langs de Kemijoki Rivier, een van de belangrijkste rivieren van Finland en bereiken zo de stad Rovaniemi ,de officiële thuishaven van de Kerstman. Na een bezoek aan de Kerstman en zijn stad, rijden we naar ons hotel in de omgeving van Levi. Avondmaal en overnachting.

Dag 5 Levi - Honningsvag / Noordkaap (580 km)
Na het ontbijt verlaten we Fins Lapland en rijden naar het Sami-dorp Inari waar wij facultatief een sami museum bezoeken. We rijden vervolgens door berg- en heuvellandschap en komen zo aan in Karasjok waar wij naar het Sami parlement gaan kijken. Daarna rijden wij verder tot in lakselv aan de Porsangen fjord voor een facultatieve lunch. Daarna rijden wij verder langs de fjorden naar Honningsvag. ‘s Avonds staat het hoogtepunt van de reis op het programma: Het Noordkaapplateau! We gaan met een Noorse chauffeur naar het Noordkaapplateau. De 307 m hoge klif ligt op 71°10’21’’ en vormt het einde van het vasteland van Europa. We hebben voor u alvast een tafeltje geboekt voor het diner in de Nordkaphalle. We genieten van de middernachtzon* op de Noordkaap. Overnachting in ons hotel.

Dag 6 Honningsvag – Tromsö (610 km)
Na het ontbijt vertrekken we naar Tromso. We rijden via de tunnel naar het vasteland. Langs de Repparfjord-rivier en over het zogenaamde Sennalandet naar Alta. In Alta brengen wij een facultatief bezoek aan de beroemde rotstekeningen die beschermd worden door Unesco. Hier is ook mogelijkheid om een vrije lunch te nemen. Daarna rijden wij door langs de Noorse fjorden tot Tromsö in de Lofoten. Avondmaal en overnachting.

Dag 7
Rustdag van de chauffeur.
Vrije dag in Tromsö.

Dag 8 Tromso - Svolvaer (430 km)

Na het ontbijt vertrekken we voor een rit langs het prachtige fjordenlandschap. Alvorens aan te komen in Svolvaer brengen we nog een bezoek aan het Polar Park, deze Artic zoo is beter gekend als het noordelijkste wildpark van de wereld. Avondmaal en overnachting in Svolvaer.

Dag 9 Svolvaer – Lofoten - Bodo (235 km)
Na het ontbijt verlaten we Svolvaer voor een mooie rit door de Lofoten. In de namiddag verlaten we de Lofoten met de feryy en zo naar Bodo voor Avondmaal & Overnachting

Dag 10 Bodo – Umea (635 km)
Na het ontbijt verlaten wij de Lofoten en rijden we richting Zweedse grens waar we de zilverroute volgen en de poolcirkel verlaten tot in Arvidsjaur waar we Lappstaden bezoeken. Na een facultatief middagmaal rijden we verder richting Skelleftea waar we de kustweg volgen naar Umea en onderweg nog een halte maken in Lovanger waar we de Kerkstaden bezoeken. Avondmaal & overnachting in het hotel.

Dag 11 Umea – Falun (560 km)
Na het ontbijt verlaten we Umea en rijden we langs de kust van de Botnische golf tot in het gebied van de hoge kusten waar we halt houden aan een mooie kust en adembenemend uitzicht. Vervolgens zetten we onze weg verder en maken we nog een halte voor een facultatief middagmaal. Dan rijden we verder naar ons hotel in de omgeving van Falun voor avondmaal en overnachting.

Dag 12 Falun - Goteborg (470 km)
Na het ontbijt brengt het laatste traject ons van Falun naar de westkust en de havenstad Göteborg. We starten met een mooie busrit door diepe wouden en akkergronden via Borlanger en Koparberg waar we een mooie houtenkerk bezoeken. Daarna rijden we verder naar Örebro waar we even de tijd nemen om te shoppen en te lunchen. In de namiddag vertrekken we in zuidelijke richting en rijden we tussen de twee meren Vättern en Vänern door naar Göteborg. In Göteborg schepen we in naar de Duitse havenstad Kiel. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 13 Kiel - Menen (760 km)
Aankomst in Kiel en start van de terugreis naar België

Inbegrepen

  • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse 
  • Alle dranken 
  • Facultatieve toegangsgelden 
  • Reis-en annuleringsverzekering (€3,40 per dag per persoon) 
  • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplementen

Single € 568,00
Single met buitenkajuit € 754,00
Buitenkajuit (tweepersoonskamer) € 99,00 p.p