Wondermooi Texel!

Minitrip Nieuwe bestemmingen

De Pelikaan

Pelikaan is prachtig gelegen in het Nationaal Park Duinen aan de rand van een mooi dennenbos op 15 minuten lopen van het Noordzeestrand De ruime kamers zijn uitgerust met boxspringbedden, flatscreen-tv, schrijfbureau, gratis wifi en badkamer met inloopdouche en toilet. U bent er aan het juiste adres voor een uitgebreid ontbijt & heerlijk diner. In de Peli Pub geniet je gezellig na bij een lokaal biertje of likeurtje.

1ste dag

Na de afreis om 06.30 u. rijden we via de snelwegen in de richting Den Helder, waar we de ferry nemen richting Texel.
Op Texel wacht een echte Slufterlunch ons op, waarna we meegenomen worden per huifkar doorheen de Duinen & het natuurgebied de Slufter. In de late namiddag nemen we rustig onze intrek in ons hotel De Pelikaan in de De Koog. Na een lekker aperitiefje, genieten we van een heerlijk diner.

2de dag

Na het ontbijt, trekken we op avontuur op de Waddenzee met een echte Garnalenkotter. Tijdens het garnalen vangen, spotten we misschien wel zeehonden. Je leert niet alleen alles over de garnaalvangst, je mag ze natuurlijk ook proeven… beter vindt je ze nergens.   Na een facultatieve lunch in Oudeschilde, hebben we afspraak met een rasechte Strandjutter, in het Maritiem- & Juttersmuseum Kaap Skil. Het museum is deels in open lucht, met mooie woningen uit de oude tijd en bevat een prachtige maquette van de Rede van Texel uit de 17de eeuw. ’s Avonds wacht ons diner ons op in de Pelikaan.

3de dag

We starten de dag met een bezoekje aan De Hoorn, een authentiek dorpje met veel zeemanshuisjes. Van zeehonden kan je nooit genoeg krijgen! We bezoeken vandaag Ecomare, het zeehonden- & bruinvisopvangcentrum, tijdens het voedermoment. De verzorgers vertellen over de verzorging van de opgevangen dieren en tonen je ook graag het prachtig aquarium, vogelopvangcentrum en museum.   We voorzien een facultatieve lunch op het strand, waarna we op zoek gaan naar de kunst van het distilleren in Nederland? Van waar komt de uitdrukking ‘In de kiem smoren’? Wat zegt een houdbaarheidsdatum op een product? En hoe smaken de brouwsels van Bierbrouwerij de Boei & Distilleerderij de Lepelaar?
In de late namiddag keren we terug naar Den Koog, we genieten van de vrije tijd, het diner en onze nachtrust.

4de dag

Na het ontbijt maken we een rondrit over het eiland, we maken een korte wandeling door De Cocksdorp, verder naar de vuurtoren op het meest noordelijke punt van Texel, waar de Noordzee en de Waddenzee samen komen, naar Den Burg. Dit gezellige stadje herbergt niet alleen Oudheidskamer, die we gaan bezoeken. Maar het heeft ook een gezellige historische centrum, waar we genieten van de lunch & vrije tijd. In de namiddag, nemen wde ferry terug naar Den Helder en vatten we de terugreis aan richting Belgie. Onze aankomst is voorzien in Menen om 20.30 u.

Excursies

Wondermooi excursiepakket: € 99,00 per persoon (kind t.e.m. 11 jaar: € 69,00 per kind)

Slufterlunch, huifkarrentocht, Garnalen vissen op de Waddenzee, bezoek aan het Maritiem- & Juttersmuseum, Ecomare (Opvangcentrum voor zeehonden en bruinvissen), Bezoek aan de Bonte Belevenis Inclusief degustatie jenever & bier, de Oudheidskamer in Den Burg

Incl. begeleiding door onze gids en alle reservatiekosten.

x

Inbegrepen

  • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van on board entertainment systeem, bar, toilet, dvd en airco
  • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
  • 3 x Overnachting in driesterrenhotels in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
  • 3 x Ontbijtbuffet
  • 3 x Avondmaal

Niet inbegrepen

  • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
  • Alle dranken
  • Excursiepakket met facultatieve toegangsgelden (€ 99 per persoon)
  • Reis-en annuleringsverzekering (€ 3,40 per dag per persoon)
  • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplement
Single: € 105.00

Korting
kind 0 t.e.m. 12 jaar**: -20%

** In een kamer met 2 volwassenen