Bretagne

500 jaar voor Christus vestigden Keltische volkeren zich hier en gaven ze hun land de naam ‘Armorique’.
De naam is afkomstig van ‘Armor’ ofwel ‘Land bij de zee’. Het binnenland heet Argoat. In de 5de en 6de eeuw vluchtten vele Bretoenen uit Groot-Brittannië voor de oprukkende Anglo-Saxers.
Zij gaven Bretagne dan ook de huidige naam. Door hen kwam de Keltische taal in het land en was er een totale reorganisatie op politiek en geestelijk gebied.
Bretagne was eerst een onafhankelijk koninkrijk, daarna een onafhankelijk hertogdom en werd in 1532 verenigd met Frankrijk.
De Bretoense kust is een unieke kust met een mysterieuze en grillige kustlijn. Maar dit is niet de enige troef van Bretagne.
De streek beschikt over heel wat oude tradities en cultuur: de damesmutsjes van fijn kantwerk, de bedevaarten ‘pardons’, de heerlijke keuken en nog zo veel meer.

Minitrip Nieuwe bestemmingen

Kyriad Prestige Saint-Malo

Dit 3-sterrenhotel is ideaal gelegen vlak bij het centrum van Saint-Malo. In het hotel kan u genieten van een verfrissende duik in het binnenzwembad, een drankje aan de snackbar of u kan ook gaan sporten in de fitnesszaal. Gratis wifi is ter beschikking. De kamers zijn uitgerust met telefoon, airco, satelliet-TV, kluisje en badkamer met toilet, bad/douche en haardroger.

Dag 1

We vertrekken om 06.30 uur en nemen onmiddellijk de autosnelweg tot aan de afslag Arras. Daarna rijden we op gewone wegen verder richting Abbeville om daar weer de autosnelweg richting Rouen te nemen. De eerste koffiestop houden we bij Neufchâtel en Bray. In Caen is er de mogelijkheid om een facultatief middagmaal te nemen. De tweede stop is aan de magnifieke Mont-st-Michel waar u het stadje en de oude abdij kan bezoeken. Na ons bezoek rijden we door naar ons hotel.

Dag 2

Na het ontbijt brengt de autocar ons naar de versterkte stad St-Malo. Hier kan u het kasteel en de stadsomwallingen bewonderen. Het is de stad van onder anderen Jacques Cartier, de ontdekker van Canada, van de poëet Chateaubriand en nog vele andere beroemde figuren. Nadien zijn we vrij om het gezellige stadje te bezoeken. Facultatief middagmaal. In de namiddag is er, als de zee het toelaat en er tochten zijn, een boottocht naar Cap Fréhel. Ontdek er de verschillende eilanden, de grillige kustlijn, waarom het de kust van de Samaragden heet en nog zo veel meer (duur van de tocht 2u30’ tot 3u). Wanneer de boottocht niet doorgaat, kan u Cap Fréhel nog altijd zien. Dan wordt er met de autocar naartoe gereden. Nadien keren we terug naar het hotel.

Dag 3

Vandaag staat ons een dag vol afwisseling te wachten. We starten na het ontbijt met een zonsopgang (voor- en najaar) aan het panoramische Pointe-de-Grouin. Geniet van een rondleiding op een oesterkwekerij door een vrouw uit Cancale. Hier krijgen we dan de gelegenheid om enkele oesters te degusteren (niet in de prijs ingebrepen). We blazen even uit bij de menhir in Dol-de-Bretagne om dan door te rijden naar Dinan. Daar heeft u de mogelijkheid om een facultatieve maaltijd te nemen of u kan ook een maaltijd in groep kiezen (niet in de prijs inbegrepen). Na de maaltijd is er nog een bezoek aan de stad. In de namiddag nemen we een kijkje in het Musée de la Pomme et du Cidre. Bretagne en Normandië zijn beiden bekend omwille van hun cider en Calvados. Toch zijn er enkele essentiële verschillen. Die komen we in het museum te weten. Na de rondleiding volgt nog een kleine degustatie en een pannenkoekje. Om even terug op adem te komen houden we een stop bij de getijdencentrale op de rivier de Rance.

Dag 4

Onze reis zit er bijna op. Toch zit er nog een leuke verrassing in. Op de terugweg stoppen we namelijk in Villedieu-les-Poêles. Deze stad is zowel bekend voor zijn koperwerk als voor zijn klokken. Hier bezoeken we een klokkengieterij. Dit is een atelier waar nog steeds klokken gegoten worden. We kunnen in de gieterij ook het volledige proces volgen. Na ons bezoek gaan we verder richting Trouville. Daar heeft u de mogelijkheid om een facultatieve maaltijd te nemen of u kan er ook een maaltijd in groep kiezen (niet in de prijs inbegrepen). Na Trouville vervolgen we onze weg over de “Pont de Normandie”, tot enkele jaren geleden de grootste tuibrug ter wereld, richting België. We stoppen nog even in Assevillers om onze chauffeur zijn hoognodige en wettelijk verplichte rust te geven. Aankomst rond 20.30u.

Excursies

Excursiepakket: € 149,00 p.p.

 • Bezoek aan de Mont-St Michel
 • Boottocht naar Cap Fréhel
 • Bezoek Oesterkwekerij (Inclusief degustatie met 3 Creuse Oesters – 3 Platte Oesters – een glas muscadet – brood & citroen)
 • Bezoek aan Musée de la Pomme et du Cidre (Inclusief degustatie en een pannekoekje)
 • Bezoek aan de Villedieu-lespoêles
 • Volledig begeleid door onze gids en 4 lunches.
x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe viersterrenautocar voorzien van on board entertainment systeem,bar, toilet, dvd & airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • Overnachting in driesterren hotel Le Challonge, te Dinan (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 3x Ontbijt
 • 3x Avondmaal
 • Toeristentax

Niet inbegrepen

 • Lunches dag 1 & 2, ontbijt dag 1 en dranken
 • Reis-en annuleringverzekering (€ 3,40 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Single supplement: + € 124,00

Korting
Kind 0-12 jaar **: -25%

** in een kamer met 2 volwassenen

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60% van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.