Wanneer men denkt aan de typische Nederlandse cultuur denkt men aan Holland. Laat je onderdompelen in de lange geschiedenis van Noord-Holland het episch centrum van de Gouden eeuw van Nederland. Voor de midweek is het vertrek voorzien op dinsdag. Op deze reis ontdek je dit Nederlandse schiereiland tussen de Noordzee en het IJsel- en Markenmeer. Vaak wanneer men aan Noord-Holland denkt ziet men de stad Amsterdam voor zich maar deze Nederlandse provincie heeft nog zoveel meer te bieden. Je laat Amsterdam Links liggen en trekt verder naar het noorden. Na een voormiddag in de Zaanstreek rij je richting Alkmaar waar jouw hotel op u ligt te wachten, The Fallon.

 

Het gebouw van dit stijlvolle boutique hotel deed vroeger dienst als gevangenisgebouw. Over deze geschiedenis vertelt het hotel u zelf graag veel meer. ’s Avonds wacht in het hotel nog een 2-gangendiner op u. Je brengt ook een bezoek aan het bekendste vissersdorp van Nederland. Je maakt er kennis met de typische Nederlandse vissershaven, de gerookte paling en de traditionele klederdracht. De stad kent ook een bruisend uitgaansleven en vanop de dijk heb je prachtige uitzichten over het Markenmeer.

 

Wie Nederland zegt zeg water, dammen, sluizen, meren en zeeën. De geschiedenis van Nederland is er een van een constant gevecht met de zee. Al sinds de middeleeuwen worden er in Nederland dijken en dammen opgeworpen om overstromingen te voorkomen en om land op de zee te winnen. Na de Groote Oorlog werd opnieuw een project op poten gezet om landbouwgrond te winnen op zee. Dit project werd de Afsluitdijk. Deze dijk veranderde de Zuiderzee in het Ijselmeer. Je brengt een bezoek aan het Zuiderzeemuseum waar je alles over de band tussen Nederland en de Zee te weten komt. Na het bezoek kan je in de visrokerij een smakelijk gerookt visje eten of lekker gaan uiteten in Café Hindeloopen.

 

Je kan geen reis naar Holland maken zonder kaas. Bezoek de Kaasmarkt in Alkmaar. Dit is bijzondere schouwspel van een plein overvol met kaas en kaasdragers druk in de weer. Rond de kaasmarkt kan je nog vele andere typische Nederlandse ambachtslieden vinden. Zo vind je er Hollandse poffertjes, haring, boerenkaas, klompenmakers handwerkramen en nog zo veel meer. Zorg dat je zeker in de buurt van de markt bent rond 9u15 en 9u45 voor de Beiaard.     

The Fallon Hotel Alkmaar

Met een ligging in het sfeervolle centrum van Alkmaar, nabij de stranden van Bergen en Egmond aan Zee is The Fallon Hotel Alkmaar een perfecte keuze voor een luxe verblijf in een modern boutique hotel. Het boutique hotel is gevestigd in het voormalige gevangenisgebouw Schutterswei.

De gevangenis in Alkmaarderhout begon in 1884 als klein complex aan de rand van Alkmaar met 26 cellen. Sindsdien bood het onderdak aan een bont gezelschap delinquenten, tot de sluiting in 2013. Daarna was de locatie nog drie jaar in gebruik als filmlocatie voor de SBS6-serie Celblok H.

Met faciliteiten als Chromecast, een flatscreen televisie en een Nespressomachine op de kamer, een heerlijke inloopdouche en voldoende parkeergelegenheid garandeert The Fallon een ontspannen verblijf. Leuke bezienswaardigheden als de Alkmaarse kaasmarkt en een uitstekende verbinding met het wegennet maken een heerlijk midweek/weekendje weg meer dan comfortabel.

x

Kamers

Comfort Kamer

Ook wel bekend als de celblokkamers. Twee gevangeniscellen omgebouwd tot een hotelkamer. De comfort kamer beschikt over een zithoek, double bed en inloopdouche. De kamer is ongeveer 15m2.

De comfort kamers zijn luxe kamers, beschikken over een double bed en zijn sfeervol ingericht volgens de laatste trends. De prachtige badkamer heeft een toilet en een inloop douche.

Deluxe Kamer

Ook wel bekend als de celblokkamers. Twee gevangeniscellen omgebouwd tot een hotelkamer. De comfort kamer beschikt over een zithoek, double bed en inloopdouche. De kamer is ongeveer 23m2.

De comfort kamers zijn luxe kamers, beschikken over een double bed en zijn sfeervol ingericht volgens de laatste trends. De prachtige badkamer heeft een toilet en een inloop douche.

Superior Kamer

Onze ruime superior kamers, zijn allen voorzien van 2 comfortabele double en twin bedden en beschikt over een zithoek, double bed en inloopdouche. De kamer is ongeveer 23m2.
De eveneens ruime badkamer beschikt over een toilet en een ruime inloopdouche

De superior kamers zijn luxe kamers en zijn sfeervol ingericht volgens de laatste trends.

Faciliteiten

Maaltijden

Ontbijt + 1 Culinair 2-gangen diner menu du chef voor 2 personen

Luxe ontbijt
Culinair 2-gangen diner menu du chef voor 2 personen