Normandië

Normandië

Normandië... Waar oorlogsgeschiedenis en gastronomie elkaar de hand reiken.

Hôtel de Brunville

Het Hôtel De Brunville beschikt over een restaurant met een binnenplaats, en ligt midden in de middeleeuwse stad Bayeux, op slechts 400 meter van de kathedraal van deze stad.
De kamers hebben een eigen badkamer en zijn voorzien van satelliet-tv, een lift en een verwarmd zwembad dat het hele jaar door toegankelijk is.
Iedere ochtend serveert het hotel een ontbijtbuffet. In het restaurant van het Hôtel De Brunville staan verse streekproducten op het menu. Voor een drankje kunt u terecht in de loungebar.

Programma

Dag 1
We vertrekken om 06.30 u. en nemen de autosnelweg tot in Rouen. Eenmaal we zijn aangekomen in Rouen, brengen we een bezoek aan deze intrigerende stad en nemen we er de facultatieve lunch. We zetten onze tocht verder en brengen er een bezoek aan Chateau Du Breuil. Men geeft er ons een woordje uitleg over het stoken van de Calvados, waarna we onze lippen mogen zetten aan een glaasje van deze godendrank .In namiddag maken we nog een tussenstop in Caen waarna we onze tocht verder zetten richting Bayeux. ’s Avonds is een avondmaal en een warm bed voorzien in ons hotel.

Dag 2
Na ons ontbijt, maken we een wandeling door Bayeux met een bezoek aan de kathedraal en de tapisserie Mathild. Net voor de middag vertrekken we naar Arromanches, wereldberoemd sinds D-Day. We nemen er de tijd voor een facultatieve lunch en bezoeken er het landingsmuseum. Na de middag bezoeken we de landingsplaatsen Longues-sur-Mer en Port-en-Bessin. Alsook Pointe du Hoc en een Amerikaans en Duits kerkhof.’s Avonds wacht een heerlijk avondmaal en rustige overnachting in ons hotel.

Dag 3
Na het ontbijt rijden we via de kust naar Deauville. Eerst maken we een tussenstop op Pont Pegasus. Na ons bezoek aan Deaville rijden we verder naar Honfleur, voor faculatieve lunch en een bezoek aan de stad. Omstreeks 15 u. reizen we terug huiswaarts. We komen aan in onze centrale aankomsthal omstreeks 20.30 u.

Inbegrepen

  • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
  • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme gids
  • 2 x Overnachting in een driesterrenhotel in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
  • 2 x Ontbijt
  • 2 x Avondmaal

Niet inbegrepen

  • De maaltijden tijdens de heen- en terugreis en de middagmalen ter plaatse
  • Alle dranken
  • Facultatieve toegangsgelden +/- € 44 per persoon
  • Reis-en annulatieverzekering
  • De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Suplementen
Supplement single kamer: € 74,00

Kortingen                                                           
Korting kind 0-12 jaar**: - 25%
                                        

** In dezelfde kamer met 2 volwassenen

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60% van de autocar.

 

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Standaard kamer

Deze kamer heeft een bureau, een televisie en een badkamer met een haardroger en een douche of een bad.

Half pension

Ontbijtbuffet
Avondmaal